Ik ben Karolien een gecertificeerde hartcoherentiecoach, een gecertificeerde oplossingsgerichte coach en gediplomeerde opgroeicoach voor kinderen, tieners, adolescenten en hun ouders.

Als oplossingsgerichte coach en opgroeicoach, werk ik voornamelijk met kinderen en jongeren omdat ik geloof dat zij het potentieel hebben om te gedijen in een ondersteunende omgeving. Ook de ouders nemen een centrale plek in, want zij zijn de essentiële partners in de groei en ontwikkeling van hun kinderen .
Ik ben gefascineerd door de ontwikkeling van jonge mensen en ik ben er om hen te begeleiden die zoekende zijn, worstelen met levensvragen, streven naar doelgerichtheid, of die simpelweg wat structuur nodig hebben in hun drukke gedachten.

Ik werd hartcoherentiecoach omdat stress en overprikkeling vaak centrale thema's zijn in de begeleidingstrajecten. Zowel kinderen als volwassene hebben baat bij een traject hartcoherentie. Hartcoherentietraining kan je helpen om stress te verminderen en emotionele veerkracht op te bouwen door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek, waardoor je innerlijke rust en balans kunt ervaren, zelfs in uitdagende situaties.

Onze praktijk is een warme en kalmerende omgeving waar we op jouw ritme werken. De belangrijkste vraag die ik stel is: waar wil jij naartoe en hoe kunnen we daar komen? Het gesprek hoeft niet per se zittend plaats te vinden; het kan creatief zijn, we kunnen wandelen, we vinden de aanpak die het beste bij jou past.

Als ouder, jongere of kind met vragen, uitdagingen of een vol hoofd, ben je hier aan het juiste adres. Of het nu gaat om ondersteuning voor je kind, begeleiding voor jezelf, of simpelweg een luisterend oor voor wat er in je omgaat, ik sta klaar om samen met jou op weg te gaan.

Leertraject

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en behaalde daarnaast mijn diploma in de lerarenopleiding. Ik behaalde mijn certificaat als oplossingsgerichte coach en hartcoherentiecoach. Daarnaast volg ik diverse opleidingen, cursussen, lezingen en workshops om te blijven leren en me te vervolmaken. Supervisie bij collega’s en overleg is voor mij ook een vorm van permanente professionele verrijking. 

Voor sommige organisaties werk ik als vaste freelancer (vorming, begeleiding, intervisie, coaching trajecten); zoals voor het Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang (VCOK) en de gevangenis van Beveren en Brugge. Bij andere organisaties kom ik langs voor tijdelijke opdrachten. 


Oplossingsgericht coachen

Opvoedingsondersteuning

Hartcoherentie - Nerva Coach